Skip to main content

Wie zijn wij en wat drijft ons?

Het verhaal van Car Beauty Center begint in 1998 wanneer de vader van Frederik Nuyts in Wilrijk een carwash overneemt. Geleidelijk aan worden de nevenactiviteiten – het industrieel poetsen van garagewagens – alsmaar belangrijker. Frederiks vader heeft veel goeie contacten overgehouden aan zijn jarenlange carrière in de autosector en slaagt erin om zijn karretje aan een aantal grote autogroepen te hangen.

Een paar jaar later wordt de carwash dan ook verkocht en zet Car Beauty Center volop in op de dieptereiniging en het opkuisen van nieuwe wagens. Het bedrijf verhuist eerst naar Hoboken, waar ze een groter magazijn ter beschikking hebben, en vervolgens naar de huidige locatie in Kontich.

Contacteer ons

Auto’s, auto’s en nog eens auto’s

Wanneer Frederiks vader een stapje terugzet, komt Frederik aan het hoofd van Car Beauty Center, na eerst alle afdelingen doorlopen te hebben om de kneepjes van het vak te leren. Frederik was al van kinds af een echte autofreak. Alles draaide in het gezin rond auto’s, en het gerucht doet zelfs de ronde dat ‘auto’ zijn allereerste woordje was.

In 2012 haalt Frederik Maarten Roelants bij het bedrijf, een jeugdvriend. Maarten heeft een diploma TEW op zak, maar een 9-to-5 job op een bureau-eiland zegt hem niks en hij wil veel liever een bedrijf helpen opbouwen.

Terwijl Frederik zich bezighoudt met de operationele activiteiten, ontfermt Maarten zich over de financiën. Ook karakterieel vullen Frederik en Maarten elkaar perfect aan. Frederik is oplossingsgericht, iemand die door een muur gaat en doorduwt als er iets beslist moet worden. Maarten is eerder geduldig en verzoenend, en durft bepaalde zaken in vraag te stellen.

Recordjaar 2023

En dat blijkt een ijzersterke tandem te zijn. Terwijl veel bedrijven tijdens de covid-pandemie kopje- onder gaan, weet Car Beauty Center het hoofd boven water te houden en sterker uit de crisis te komen. Wat in 2023 zelfs leidt tot een recordjaar, met een groei van liefst 70 procent.

Tijd voor versterking! En dus werden Reno en Yarrick, allebei begonnen op de werkvloer en doorgegroeid vanuit de kern van het bedrijf, erbij gehaald om mee de organisatie te trekken. Reno als coördinator van de mobiele activiteit, Yarrick als coördinator van het atelier. Vandaag heeft CBC zo’n 65 uitvoerende werknemers in dienst, plus nog een handvol werknemers op kantoor.

De komende jaren wil Frederik zich vooral toeleggen op de kwaliteit van de geleverde service, om dan verder gestaag te groeien. En ondertussen is de nieuwe generatie thuis al volop met de autootjes aan het spelen en heeft zijn 9-jarige zoon laten weten dat hij later het familiebedrijf wil overnemen …

Car Beauty Center's experten

Onze experten ontzorgen dagelijks tal van bedrijven en particulieren, en geven antwoord op hun vragen over autoreiniging. Geen enkele vervuiling gaan we uit de weg. Met ons gamma aan specifieke kwaliteitsproducten en gespecialiseerde apparatuur pakken wij het in- en exterieur van je wagen(s) aan. In ons atelier in Kontich ontvangen we je graag voor industriële reinigingen, ontsmetting, polieren/simoniseren, lak- en interieurverzegeling, enzovoort.

Naast ons atelier beschikken we over verschillende mobiele reinigingsunits. Ideaal wanneer je graag meerdere nieuwe voertuigen klaarstoomt voor gebruik of tweedehandsauto’s grondig laat reinigen. Jij maakt een afspraak en wij komen langs op locatie. Snel, eenvoudig en mobiel!

Van industriële dieptereiniging en simonisatie tot het klaarstomen van gloednieuwe wagens, Car Beauty Center werkt volledig op maat van jouw noden.