Skip to main content

Polieren, wat is dat?

Glanst je auto niet meer zoals vroeger? Vertoont het koetswerk oppervlakkige krassen, matte vlekken, vuil of vet? Of heeft je auto oppervlakkige schade opgelopen tijdens een manoeuvre? Dankzij het polieren van je wagen wordt de oppervlakkige schade verwijderd én bescherm je jouw wagen tegen toekomstige vervuilingen. Perfect voor lichte krasjes op je carrosserie die voortkomen uit dagelijks gebruik.

Hoe werkt het? Polijsten wordt gedaan met een polijstmachine, polijstschijven en polijstpasta. Vaak wordt het uitgevoerd door professionelen maar het is ook mogelijk dit zelf te doen mits het volgen van de juiste stappen en aankopen van het correcte materiaal.

Let op! Indien je niet het juiste materiaal gebruikt of het niet juist uitvoert kan je de lak van jouw wagen beschadigen.

Het is dus een mooie aanvulling om je wagen te reinigen of waxen.

Hoe auto polieren?

Het polieren van jouw auto omvat meerdere stappen, van het schoonmaken van de lak tot waxen. Het is namelijk verstandig om pas te beginnen met polieren als de lak goed schoon is. Na het grondig reinigen van de autolak is het aan te raden om de lak te kleien. Je zal merken hoe vies jouw auto nog was. Nadat de auto goed schoon is en gereinigd is met klei, begint het echte werk. Polieren wordt gedaan met een poliermachine, polierschijven en polierpasta.

Na het polieren ziet jouw lak er weer als nieuw uit, maar dat wil nog niet zeggen dat jouw lak ook goed beschermd is. Kies ervoor om jouw auto te waxen. Hiermee verzegel en bescherm je de laklaag van de carrosserie én staat jouw auto er opnieuw stralend bij.

Welke krassen zijn weg te polieren?

Polieren is perfect voor lichte krassen. Dit zijn krassen die voortkomen uit dagelijks gebruik (lichte krasjes van sleutels, rijden tegen struiken, …). Je kan zelf testen of een kras kan verholpen worden. Als je zachtjes met je nagel over de kras gaat en deze hierdoor blijft stroppen kan deze helaas niet verholpen worden met polieren gezien de kras te diep is. Twijfel je of polieren de oplossing is? Breng je voertuig gerust binnen bij Car Beauty Center zodat onze experts een kijkje kunnen nemen.

Auto laten polieren Prijs

Wat kost het om een auto te laten polieren? Prijzen starten vanaf € 580,00. De volledige prijslijst is als volgt:

  • Voor personenwagens, polieren + simoniseren: € 580,00
  • Voor SUV/VAN, polieren + simoniseren: € 730, 00
  • Extra (optioneel) afwerking lakverzegeling WAXOYL ® 2 jaar wb: € 195,00
 Benieuwd naar welke andere autoreinigingservices / car handling services we nog hebben?
Ik heb interesse!

Veelgestelde vragen

Heb je nog vragen? Vul dan het formulier in.

"*" geeft vereiste velden aan

Je naam*